Personuppgifter och cookies

Till personuppgifter räknas allt som kan identifiera dig som person; namn, adress, personnummer, mejl osv. Vid sidan av personuppgifter finns även cookies. Cookies är små filer som skickas till din dator via webbläsaren (om du inte stängt av cookies) när du besöker en webbplats. Cookies funktion är att samla information om hur en besökare använder en webbplats, ofta för att kunna erbjuda anpassat innehåll. Cookies är lite speciella då Datainspektionen (som basar över Dataskyddslagen i Sverige) inte beslutat om de räknas till personuppgifter eller ej.
Cookies klassas idag inte som personuppgifter rent juridiskt men de är viktiga för oss att lagra åt dig och vi tycker att de är så pass viktiga för din integritet att vi beslutat att behandla dem som en personuppgift. Varför finner du förklarat nedan.

VARFÖR LAGRAR VI DINA PERSONUPPGIFTER OCH COOKIES?

Tanken med ATRIUM UTVECKLINGS hemsida är att ge dig som besökare en intressant information. För att vi skall kunna göra det spårar vi hur besökare klickar runt och vilka dokument de laddar ner. Det gör att vi senare kan ge förslag på vidare läsning inom det specifika ämnet, eller relaterade områden. Spårning görs med hjälp av cookies. Det går självklart att använda vår webbplats utan att låta oss lagra cookies. Då blir upplevelsen dock inte lika personlig och härlig som den är tänkt att vara.

Om du vid något tillfälle lämnar din mejladress till oss under ditt besök på webbplatsen knyts cookien till din mejladress. Det gör att vi, om du ger ditt medgivande till det, kan mejla dig förslag på fördjupad läsning inom det området du är intresserad av, i form av exempelvis case och guider.

HUR LÄNGE LAGRAR VI COOKIES?

Vi lagrar cookies endast under så lång tid som det behövs för ändamålet.